Microsoft розвиває послуги хмарної локалізації в ЄС
Сервіс захищає дані локально від різноманітних пакетів, зокрема Azure, Microsoft 365, Power Platform і Dynamics 365
 

У четвер корпорація Майкрософт оголосила, що надасть оновлені послуги хмарних обчислень, які зберігають дані в межах Європейського Союзу, як частину зусиль щодо дотримання суворіших правил конфіденційності за кордоном.

Зміни технічного гіганта стосуються ряду пропозицій, таких як Azure, Microsoft 365, Power Platform і Dynamics 365. Оновлення базуються на попередніх оновленнях, щоб відповідати нормам ЄС, встановленим минулого року, які включали зберігання автоматизованих системних журналів. Корпорація Майкрософт заявила, що вона є «першим великим постачальником хмарних технологій, який пропонує такий рівень резидентності даних» європейським клієнтам.

«З сьогоднішнім оновленням Microsoft робить ще один рішучий крок у розширенні свого набору надійних хмарних сервісів, які поважають європейські цінності та відповідають конкретним вимогам наших комерційних і державних клієнтів у Європі», — йдеться в заяві Microsoft.

На тлі дедалі жорсткіших законів про конфіденційність даних у 27 країнах ЄС компанії, що займаються хмарними обчисленнями, переходять на локалізацію зберігання та обробки даних.

«Уряди ухвалюють правила, щоб контролювати потік і зберігання даних у межах своїх кордонів, і озброюють ці правила величезними пов’язаними покараннями та штрафами, щоб захистити дані своїх громадян, і, як результат, стимулювати їхні місцеві технологічні сектори», – сказав Клод. Менді, головний євангеліст, Data of Symmetry Systems, яка забезпечує безпеку в хмарі. «Розмір цих штрафів унеможливлює ігнорування глобальними хмарними провайдерами».
Ефект Сноудена

Брюссель і Вашингтон тривалий час обговорювали, як захистити дані громадян ЄС, коли їх зберігають американські технологічні компанії. Ця дія є відповіддю на оприлюднення Едвардом Сноуденом , колишнім співробітником Агентства національної безпеки, який викрив, що уряд США стежив за онлайн-даними та комунікаціями.

ЄС прагне гарантувати, що дані, які зберігаються в хмарі, захищені від можливого стеження або втручання з боку іноземних урядів, сказав Ренді Шор, віце-президент із доставки та підтримки хмарного постачальника Kion.

«Оскільки всі три великі гіпермасштабувальники є американськими компаніями, суверенітет даних покликаний допомогти зміцнити довіру до того, що уряди та підприємства ЄС не будуть сприйнятливі до проникнення розвідки/безпеки США, якщо вони вирішать розмістити секретні чи конфіденційні дані в хмарі та не будуть не підпадають під дію іноземних законів або політики під час доступу, зберігання або використання їхніх даних», — додав Шор.

Серйозне занепокоєння полягає в тому, що уряд може шпигувати або заволодіти інформацією в організації в іншій країні, якщо дані обробляються на серверах, розташованих у країні уряду, сказала Джекі МакГуайр, старший стратег безпеки Cribl. Наприклад, французька компанія, яка використовує AWS для зберігання даних, потенційно може конфіскувати дані відповідно до законів США FISA або Cloud Act.

Локальні дані

Минулого року Microsoft почала зберігати та обробляти деякі дані в Європі. Зараз компанія розширює цю послугу, щоб охопити всі особисті дані, включаючи анонімні деталі в системних журналах, які автоматично створюються під час використання онлайн-сервісів.

До кінця цього року Microsoft також планує зберігати всі дані технічної підтримки в Європі. Компанія також розглядає можливість запропонувати платну послугу технічної підтримки, яка починається в ЄС. Подібним кроком минулого року Amazon створила власну хмарну інфраструктуру в ЄС, щоб відповідати жорстким правилам, які стосуються компаній і державних установ.

Проте можуть бути обмеження щодо надання локальних хмарних служб. Макгуайр сказав, що неможливо побудувати центри обробки даних у кожній країні та юрисдикції, а також було б розумно відмовитися від резервування, яке пропонує розподілена мережа, як-от AWS.

«Якщо стихійне лихо чи війна вплинуть на єдиний центр обробки даних у маленькій європейській країні, і їм законодавчо заборонено повертатися до іншого обчислювального регіону, наслідки можуть бути руйнівними», — додав Макгуайр.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading