Усередині стратегічного кроку Google, спрямованого на скасування плати за передачу даних клієнтів у хмару
Теорія Діккенса також підтверджується часом оголошення, яке відбувається протягом 24 годин після вступу в силу Закону про дані ЄС, сказав Хьон Парк, головний аналітик Amalgam Insights Google тепер дозволяє корпоративним клієнтам безкоштовно переносити дані до іншого хмарного постачальника
 

Аналітики кажуть, що крок Google щодо скасування плати за передачу даних для клієнтів, які змінюють постачальника хмарних послуг, є відповіддю на антимонопольне розслідування, яке триває у Великій Британії та Європейському Союзі (ЄС).

«Скасування цих зборів компанією Google виглядає стратегічним кроком, спрямованим на пом’якшення занепокоєння регуляторів, які перевіряють антимонопольну поведінку постачальників публічних хмарних послуг, особливо у Великій Британії та Європі, а також на полегшення міграції клієнтів. від хмарних сервісів Google», – сказав Стівен Діккенс, віце-президент практики гібридних хмар у Futurum Group.

Рано в п’ятницю Google опублікував допис у блозі, в якому повідомлялося, що компанія негайно дозволить своїм корпоративним клієнтам, які хочуть припинити використання Google Cloud і перенести свої дані до іншого хмарного постачальника та/або локально, скористатися перевагами безкоштовної передачі мережевих даних до перенести свої дані з Google Cloud.

«Це стосується всіх клієнтів у всьому світі», — написав Аміт Завері, віце-президент відділу платформ Google Cloud.

Повідомлення Завері в блозі також натякає на антимонопольне розслідування, яке триває в ЄС, і окреме у Великій Британії.
«Деякі застарілі постачальники використовують свої локальні монополії на програмне забезпечення для створення хмарних монополій, використовуючи обмежувальну практику ліцензування, яка блокує клієнтів і спотворює конкуренцію», — написав віце-президент.

Приблизно в липні минулого року британський регулятор зв’язку Ofcom після публікації проміжного звіту направив ринок хмарної інфраструктури для розслідування щодо антиконкурентної практики в хмарних обчисленнях до Управління з конкуренції та ринків (CMA).

У проміжному звіті говориться, що існуючі хмарні клієнти у Великій Британії платять більше, ніж вони повинні платити за свою хмарну інфраструктуру, або змушені погоджуватися на низькоякісні послуги, і що регулятор почув занепокоєння деяких клієнтів щодо їхньої нездатності змінити або використовувати кількох провайдерів. .

Ця подія відбулася через три місяці після того, як Ofcom висловила «значну стурбованість» щодо AWS і Microsoft, стверджуючи, що вони завдають шкоди конкуренції в службах хмарної інфраструктури та зловживають своїми ринковими позиціями за допомогою практик, які ускладнюють сумісність.

У жовтні CMA розпочала антимонопольне розслідування хмарних сервісів Microsoft і Amazon . У листопаді Google Cloud також поділився листом із CMA, в якому звинувачує Microsoft у антиконкурентних діях щодо хмарних пропозицій, а в грудні надійшов лист від AWS , який також звинуватив Microsoft.

У грудні ЄС також повідомив , що антимонопольне розслідування щодо постачальників публічних хмарних послуг все ще триває.

Крім того, приблизно в червні минулого року Google подав скаргу до Федеральної торгової комісії США, стверджуючи, що Microsoft захоплює корпоративних клієнтів у своїй хмарі.

«Рішення Google відмовитися від вихідних комісій при переміщенні даних надійно захищає від незавершеного регуляторного нагляду та завойовує добру волю, особливо з регуляторними органами ЄС. У цьому контексті будь-який вплив на доходи буде набагато меншим, ніж будь-які потенційні штрафи на нижній частині», – сказав Діккенс.

Теорія Діккенса також підтверджується часом оголошення, яке відбувається протягом 24 годин після вступу в силу Закону про дані ЄС, сказав Хьон Парк, головний аналітик Amalgam Insights.

Очікується, що цей Закон, на думку Союзу, покращить доступ до даних.

«Час надто ідеальний. Цей закон визначає низку вимог до хмарних провайдерів, що базуються в Європейському Союзі, і дає цим провайдерам вікно в 20 місяців для виконання. Google вирішила дотримуватися аспектів надходження даних цього акту в перший день і рекламувати це в усьому світі», – пояснив Пак, додавши, що він очікує, що AWS і Microsoft невдовзі підуть цьому прикладу.

З іншого боку, аналітики також кажуть, що крок Google щодо відмови від вихідних зборів має бути хорошим для корпоративних клієнтів.

«В усіх компаніях, що займаються хмарними обчисленнями, спостерігалася величезна негативна реакція клієнтів через надзвичайно високі вихідні комісії. Дійшло до того, що клієнти не хочуть переходити до нового постачальника через комісію», – сказала Марібель Лопес з Lopez Research, додавши, що вона розглядає ці комісії як механізм блокування підприємств.

Крім того, Діккенс з Futurum Group вважає, що звільнення від плати узгоджує рух ширшої галузі до зменшення або скасування плати за вихід даних, як це видно з формування Bandwidth Alliance у 2018 році, до якого входять кілька великих хмарних провайдерів, які прагнуть зменшити ці витрати. 

Незважаючи на те, що ідея звільнення від вихідної комісії звучить приємно, глибший розгляд розділу поширених запитань (FAQ) оголошення може зробити деякі підприємства червоними.

По-перше, будь-яке підприємство, яке хоче скористатися звільненням від плати за передачу даних, має припинити відносини з Google Cloud і всіма його службами.

По-друге, відмова буде застосовуватися до тих пір, поки будь-який корпоративний клієнт переносить усі свої дані з Google Cloud «протягом 60 днів після схвалення відповідності вимогам» і розриває свій контракт.

Крім того, потрібно подати заявку на розгляд окремого випадку командою Google Cloud, щоб обробити звільнення від плати. Кроки можна знайти тут.

«Команда підтримки Google Cloud розгляне запит і повідомить вас, коли ви зможете почати безкоштовне перенесення всіх ваших робочих навантажень і даних із Google Cloud до іншого постачальника хмарних послуг або локального центру обробки даних перед припиненням дії Google Cloud. угоди», – написала компанія в дописі.

У поширених питаннях також згадується, що лише дані, які зберігаються в рамках цих сервісів — BigQuery, Cloud Bigtable, Cloud SQL, Cloud Storage, Datastore, Filestore, Spanner і Persistent Disk — підходять для безкоштовного передавання.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading