Fortinet націлений на підприємства з безпечним пакетом Wi-Fi 7
Fortinet додає безпечну точку доступу Wi-Fi 7 і комутатор 10G Power over Ethernet до свого бездротового портфоліо.
 

У міру того, як потенціал Wi-Fi 7 для корпоративного використання зростає, Fortinet розгорнула безпечну точку доступу та комутатор, який зможе підтримувати високу швидкість передачі даних і технологію пропускної здатності бездротової технології.

Вимоги до програм і пристроїв, які потребують пропускної здатності, посилять навантаження на бездротові мережі, і Wi-Fi 7 стане кроком вперед у підтримці цих систем, заявив Fortinet.

Але Wi-Fi 7 (802.11be) знаходиться в зародковому стані; Очікується, що IEEE погодить остаточну специфікацію пізніше цього року, а Wi-Fi Alliance лише розпочав свою офіційну програму сертифікації для нових пристроїв і продуктів. Wi-Fi 7 обіцяє підтримувати вищу пікову швидкість передачі даних і зменшити затримку. Експерти кажуть, що ця технологія націлена переважно на фізичні (PHY) і засоби контролю доступу (MAC), здатні підтримувати максимальну пропускну здатність щонайменше 30 Гбіт/с.

«Wi-Fi 7 може вчетверо збільшити продуктивність Wi-Fi 6 , забезпечуючи 4K-QAM (квадратурна амплітудна модуляція) порівняно з 1K попереднього стандарту. QAM — це техніка, яка об’єднує два сигнали амплітудної модуляції в один канал, фактично подвоюючи доступну смугу пропускання. Він також підтримує канали 320 МГц, що дозволяє збільшити пропускну здатність», — написав Нірав Шах, віце-президент із продуктів і рішень Fortinet, у блозі про нове обладнання Wi-Fi 7.
«Хоча Wi-Fi 6 також підтримував усі 3 діапазони Wi-Fi (2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц), клієнт міг бути пов’язаний ЛИШЕ з одним діапазоном. Нова функція Multi-Link Operation (MLO), яка підтримується в Wi-Fi 7, дозволяє клієнту зв’язуватися з декількома каналами та пропускати трафік, дозволяючи клієнту використовувати, наприклад, одну смугу для висхідної лінії зв’язку, а іншу – для низхідної лінії зв’язку», – написав Шах. . «Це також дозволяє таким речам, як системи відеоконференцій, підтримувати асоціацію з низьким споживанням на частоті 2,4 ГГц, але використовувати інші діапазони для високої пропускної здатності даних. Wi-Fi 7 також підтримує техніку, відому як Punctured Transmission, яка дозволяє точці доступу ефективно передавати інформацію навколо джерела перешкод».

Для підтримки Wi-Fi 7 компанія Fortinet випустила FortiAP 441K AP, який включає підтримку чотирьох радіостанцій Wi-Fi на кожному пристрої: по одній радіостанції для діапазонів 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц і одній радіостанції для сканування фальшивих пристроїв або щоб допомогти з присутністю, Fortinet заявив. Він оснащений подвійними портами висхідного зв’язку 10 ГБ і підтримкою технологій Wi-Fi 7 MLO, 4K QAM. Підтримка AP для 4096 QAM забезпечує швидшу передачу даних, що є критично важливим для корпоративних додатків із великою пропускною здатністю, таких як потокове відео та інструменти для співпраці, написав Шах. 

Агрегацією точок доступу займатиметься новий комутатор доступу FortiSwitch T1024 10 GE, який має 24 порти 10G і підтримує 90 Вт Power over Ethernet (PoE).

Технологія Wi-Fi 7 також буде тісно пов’язана з платформою Fortinet Secure Networking, яка включає брандмауери наступного покоління (NGFW), систему виявлення та запобігання вторгненням (IDS/IPS), а також безпечний контроль доступу, що передається в центральну уніфіковану систему постачальника. консоль управління.

Інтегрована безпека означає, що клієнти можуть використовувати брандмауери наступного покоління FortiGate як бездротові контролери, щоб отримати переваги від FortiGuard AI-Powered Security Services, як-от вдосконалений захист від зловмисного програмного забезпечення, ізольоване програмне середовище та веб-фільтрація, заявив Шах. Клієнти також можуть використовувати FortiAIOps, інструмент Fortinet для ІТ-операцій, щоб генерувати інформацію про потенційні проблеми мережі в режимі реального часу та автоматизувати ручні завдання в WAN і LAN, заявив Шах.

«Нові технології, такі як Wi-Fi 7, можуть розширити зону атаки організації, і проблема полягає в тому, що більшість застарілих рішень безпеки вже не можуть забезпечити інспекцію та контроль, які вимагають поточні точки доступу. Fortinet є одним із небагатьох постачальників, які надають граничні рішення безпеки, які можуть забезпечити підключення з нульовою довірою, перевіряти трафік, зашифрований WPA3, і контролювати потокове відео без впливу на підключення на швидкості Wi-Fi 7», – написав Шах.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading