Google інвестує 1 мільярд доларів у створення свого першого центру обробки даних у Великобританії
Новий центр обробки даних поблизу Лондона підтримуватиме зростаючі потреби в області штучного інтелекту та хмарних обчислень.
 

Google оголосив про інвестиції в розмірі 1 мільярда доларів США в новий центр обробки даних у Великій Британії, який сприятиме розвитку інновацій ШІ та підтримуватиме клієнтів Google Cloud у регіоні. Це буде перший центр обробки даних Google у Великобританії.

«Цей новий центр обробки даних допоможе задовольнити зростаючий попит на наш штучний інтелект і хмарні сервіси, а також надасть важливу обчислювальну потужність підприємствам по всій Великобританії, одночасно створюючи будівельні та технічні робочі місця для місцевої спільноти», — сказала Рут Порат, фінансовий директор Alphabet і Google. Компанія присутня у Великій Британії протягом двох десятиліть і налічує близько 7000 співробітників у країні.

Цей центр обробки даних буде розташований на ділянці площею 33 гектари в Уолтем-Кросс, графство Хартфордшир, поблизу Лондона, у той час, коли Великобританія намагається позиціонувати себе як лідера в галузі технологій.
«Велика Британія є фантастичним місцем для інвестування, і інвестиції Google у 1 мільярд доларів є свідченням того факту, що Великобританія є центром передового досвіду в технологіях і має величезний потенціал для зростання», — заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак у заяві для преси . Це оголошення наближається до інвестицій Microsoft у розмірі 3,2 мільярда доларів США протягом наступних трьох років у Великобританії для розвитку інфраструктури центру обробки даних штучного інтелекту.

У новому центрі обробки даних використовуватиметься повітряне охолодження відповідно до зобов’язань використовувати центр обробки даних на безвуглецевій енергії (CFE). «Збір тепла центру обробки даних відкриває можливість для збереження енергії та може принести користь місцевій громаді», — йдеться в прес-релізі. До 2030 року компанія Google поставила перед собою мету скоротити нульові викиди вуглекислого газу в усіх своїх підрозділах.

Зростання інвестицій Google у Європі

У минулому Google інвестував у підводний кабель Grace Hopper, який з’єднує Великобританію зі США та Іспанією. Крім того, компанія також оголосила про покупку ділянки Central Saint Giles у Лондоні за 1 мільярд доларів у 2022 році.

Раніше в 2019 році Google оголосила про плани інвестувати 3 мільярди євро (3,26 мільярда доларів) у Європу протягом трьох років, щоб збільшити присутність свого центру обробки даних на континенті. З 2007 по 2019 роки компанія інвестувала в Європу 15 мільярдів євро (16,32 мільярда доларів). Окрім цього оголошення у Великобританії, Google має центри обробки даних у Нідерландах, Данії, Фінляндії, Ірландії та Бельгії в Європі.

Згідно з дослідженням , проведеним на замовлення Google, Google інвестувала 6,9 мільярда євро в європейські центри обробки даних у 2007-2018 роках, що підтримало економічну діяльність на суму 8,8 мільярда євро та створило в середньому 9600 робочих місць на рік .

Інвестиції Google узгоджуються із загальним зростанням інвестицій у центри обробки даних, оскільки штучний інтелект сприяє зростанню в усіх регіонах. У нещодавньому звіті JLL EMEA Data Center повідомляється, що в першій половині 2023 року зафіксовано стрибок на 65% порівняно з попереднім роком. Лондон, Франкфурт, Амстердам, Париж і Дублін є найбільшими європейськими центрами обробки даних.
Джерело: www.networkworld.com
ntp
2024-01-30 10:13:18
Avatar
А коли Гугл інвестує в дц в Україні? 
muff
2024-01-31 03:49:11
Avatar
Дана опція буде розглянута лише після Перемоги...
be4v15
2024-01-31 15:26:11
Avatar
А коли Гугл інвестує в дц в Україні?

ну вряд ли руководство Гугл настроено на пытки в Житомирском сизо с целью передачи свежепостроенного датацентра
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading