AWS інвестує 15 мільярдів доларів у Японію для розширення своєї хмарної інфраструктури до 2027 року
Інвестиції будуть використані для розширення інфраструктури постачальника хмарних послуг у країні, включаючи його об’єкти в Осаці та Токіо.
 

Компанія Amazon Web Services (AWS) у п’ятницю заявила, що виділяє близько 15,24 мільярда доларів США на розширення своєї хмарної інфраструктури в Японії до 2027 року, щоб задовольнити зростаючий попит клієнтів на її хмарні послуги, включаючи генеративний штучний інтелект .

Минулого року компанія зробила свій сервіс генеративного штучного інтелекту Amazon Bedrock доступним у регіоні Токіо в Японії, а також інвестувала 100 мільйонів доларів у започаткування нової глобальної програми під назвою Generative AI Innovation Center , щоб допомогти підприємствам прискорити розробку генеративних програм на основі штучного інтелекту.

Інвестиції в Японію будуть використані для розширення інфраструктури провайдера хмарних послуг у країні, особливо об’єктів в Осаці та Токіо, йдеться в заяві компанії.
AWS заявила, що в період з 2011 по 2022 роки інвестувала в Японію понад 8 мільярдів доларів, щоб збільшити площу центрів обробки даних у країні. Крім того, він стверджує, що навчив понад 400 000 осіб навичкам хмарних обчислень.

Раніше у 2021 році компанія заявила, що уряд Японії обрав її одним із постачальників хмарних послуг для підтримки урядової хмари — загальної хмарної інфраструктури, яку використовують центральні урядові установи, місцеві органи влади та інші державні організації.

Інвестиції в Японію навіть більші, ніж інвестиції компанії в Індію, про які було оголошено минулого року.

У травні AWS взяла на себе зобов’язання інвестувати 12,7 мільярда доларів у розширення своєї хмарної інфраструктури в Індії до 2030 року. Очікується, що індійські інвестиції, за словами компанії, додадуть 23,3 мільярда доларів до ВВП країни до 2030 року, створюючи 131 700 робочих місць щорічно протягом наступних семи років. років.

Лише за п’ять місяців до того, як оголосити про інвестиції в Індію, AWS запустила свій другий регіон у Гайдарабаді та заявила, що виділяє 4,4 мільярда доларів на його розширення до 2030 року .

У травні минулого року AWS запустила  новий хмарний регіон у Малайзії та зобов’язалася інвестувати в країну 6 мільярдів доларів протягом наступних 14 років .

Зараз компанія має 10 регіонів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, включаючи Мумбаї, Хайдарабад, Сеул, Джакарту, Токіо, Осаку, Пекін, Гонконг, Сінгапур і материковий Китай.

Регіони AWS складаються із зон доступності, які розміщують інфраструктуру в окремих географічних місцях. Кожен із цих 10 регіонів має принаймні три зони доступності.

У всьому світі AWS має 105 зон доступності в 33 географічних регіонах. Компанія оголосила про плани побудови ще 12 зон доступності та ще чотирьох регіонів у Німеччині, Малайзії, Новій Зеландії та Таїланді.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading